Yoga therapie: een manier om jezelf te helen.

Henk en Geertje hebben hun passie gevonden in de yoga therapie. Maar wat is dat nu?

We kennen allemaal yoga, maar wat is yoga therapie? Eigenlijk is het heel simpel. Je hebt een klacht en samen zoeken we daar yoga oplossingen voor. Daarbij kijken we niet alleen naar de klacht, maar naar alles wat van invloed kan zijn. Een holistische benadering dus.
Bij yoga oplossingen moet je denken aan yoga in de breedste zin. Het kunnen yoga houdingen of reeksen van bewegingen zijn, maar ook ademhalingstechnieken, ontspanning en het kijken naar levensstijl. Allemaal eenvoudige technieken, die voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga om yoga therapie te gaan doen.

De yoga ga je thuis zelf oefenen. Door dit dagelijks te doen ga je het effect er van ervaren en kom je verder. Tijdens de sessies leren we je de yoga en kijken we samen naar de vorderingen. Zo kan steeds de meest optimale strategie gekozen worden. Het mooie is dus dat je jezelf heelt. Je hebt een nieuw inzicht opgedaan over je situatie zodat je die kan veranderen en je hebt yoga technieken die je kunt toepassen om je eigen gezondheid te verbeteren. Een blijvend resultaat dus.

Henk: ‘Wat ik zo mooi vind is om mensen te helpen om zelf hun gezondheid te verbeteren. Het geeft mensen de mogelijkheid om hun eigen regie weer terug te pakken.’ Geertje: ‘De yoga werkt! Het lost allerlei problemen op zonder dat we er diepgaand in hoeven te spitten. Dat is voor veel mensen een opluchting.’

Ervaringen van cliënten: Ik voel mij krachtiger en soepeler. Ik zit beter in mijn vel. Het hielp om met pijn om te gaan en in beweging te komen. Ik voel me weer helder en kan fysiek meer hebben. Ik heb meer inzicht in mijzelf en mijn lichaam.

Is je interesse gewekt? Dan kun je telefonische contact opnemen met ons. Henk 06 – 50845608 / Geertje 06 – 84547458.