Zhineng Qigong, meditatie in beweging

Achtergrond Zhineng Qigong

Qigong is een Chinese bewegingsleer, die al duizenden jaren oud is. Zhineng Qigong is in de 80/90-tiger jaren van de vorige eeuw ontwikkeld door Dr. Pang Ming. Men noemt Zhineng ook wel eens Chinese yoga, maar eigenlijk is het meer een meditatie in beweging. De oefeningen zijn bedoeld om de lichamelijke gezondheid te verbeteren, maar kan je ook bewuster maken van emoties, patronen en overtuigingen.

Zhineng Qigong (ook wel Chineng Qigong genoemd) leert je werken met je levensenergie (Chi/Qi) via relatief eenvoudige oefeningen, die staand worden uitgevoerd. Hierbij is het doel een uitwisseling van interne (lichaams) Qi en externe (van buiten) Qi op gang te brengen. De Qi in het lichaam neemt hierdoor toe en gaat beter stromen en je ervaart meer rust in lichaam en geest. Bij deze medische vorm van Qigong gaat het niet om het neerzetten van een prestatie, maar om het plezier krijgen in het focussen op je lichaam en geest. Zhineng Qigong versterkt het zelfhelend vermogen als je dagelijks oefent en laat de energie weer vrij stromen. De oefeningen hebben wereldwijd hun positieve werking bewezen.

In de lessen begint Diana met een variatie van ontspannende oefeningen, gericht op het soepel maken van de gewrichten en het op gang brengen van energie in de meridianen. Uiteindelijk leer je een serie samengestelde oefeningen, waarvan de basisoefening de Lift Chi Up Poor Chi Down is (LCUP).

Hierbij is het doel een uitwisseling van interne (lichaams-) Qi en externe (van buiten) Qi op gang te brengen. De Qi in het lichaam neemt hierdoor toe en gaat beter stromen en je ervaart meer rust in lichaam en geest. Het gaat niet om het neerzetten van een prestatie, maar om het plezier krijgen in het focussen op lichaam en geest.

De langzame en soepele bewegingen hebben ook een gunstige invloed op pezen, spieren en gewrichten en bloed en lymfestroom worden geactiveerd. We doen de oefeningen uit Level 1, aangevuld met delen uit Level 2.
Er zijn geen vereisten, behalve kleding waarin je gemakkelijk kan bewegen.

Iedereen is welkom. Diana geeft dit seizoen een tweetal workshops op zondag & wekelijks online lessen.

Tijden en data

  • Workshop Zhineng Qigong op zondag 1 oktober van 10.00-12.00u in persoon in de studio in Nijmegen als onderdeel van een Helende Yoga Cirkel (i.s.m. docenten Eefje Janssen & Marijke Hulstein).
    • Workshop Zhineng Qigong op zondag 12 november van 10.00 – 12.00u in persoon in de studio in Nijmegen.
    Vervolg data nader te bepalen

Een ochtend waarin je helemaal tot jezelf én in je lijf kan komen. De oefeningen worden staand en gedeeltelijk zittend uitgevoerd. Na een warming-up worden de bewegingen steeds meditatiever. Door de langzame, vloeiende bewegingen ervaar je meer ontspanning in lichaam en geest. En zo kan de energie beter door het hele lichaam stromen. Steeds weer in verbinding met de energie van het hart, de meest liefdevolle én helende energie. Een mooie manier om de zondagochtend te beginnen. Ik hoop je (weer) te ontmoeten.

  • Wekelijks online les vanaf 14 september tot 2 november op donderdagen van 19:30 – 20:30 uur 

Een uur waarin je helemaal tot jezelf én in je lijf kan komen. Online en toch verbonden met elkaar. Door de langzame, vloeiende bewegingen ervaar je meer ontspanning in lichaam en geest. En zo kan de energie beter door het hele lichaam stromen. Steeds weer in verbinding met de energie van het hart, de meest liefdevolle én helende energie.

Kosten
Workshop: €15,-
Pakket 8 online lessen €40,-; proefles gratis.

Meer info en aanmelden
dianastraten@gmail.com / 06-29208182