Zhineng Qigong, meditatie in beweging

Achtergrond Zhineng Qigong

Qigong is een Chinese bewegingsleer, die al duizenden jaren oud is. Zhineng Qigong is in de 80/90-tiger jaren van de vorige eeuw ontwikkeld door Dr. Pang Ming. Men noemt Zhineng ook wel eens Chinese yoga, maar eigenlijk is het meer een meditatie in beweging. De oefeningen zijn bedoeld om de lichamelijke gezondheid te verbeteren, maar kan je ook bewuster maken van emoties, patronen en overtuigingen.

Zhineng Qigong (ook wel Chineng Qigong genoemd) leert je werken met je levensenergie (Chi/Qi) via relatief eenvoudige oefeningen, die staand worden uitgevoerd. Hierbij is het doel een uitwisseling van interne (lichaams) Qi en externe (van buiten) Qi op gang te brengen. De Qi in het lichaam neemt hierdoor toe en gaat beter stromen en je ervaart meer rust in lichaam en geest. Bij deze medische vorm van Qigong gaat het niet om het neerzetten van een prestatie, maar om het plezier krijgen in het focussen op je lichaam en geest. Zhineng Qigong versterkt het zelfhelend vermogen als je dagelijks oefent en laat de energie weer vrij stromen. De oefeningen hebben wereldwijd hun positieve werking bewezen.

In de lessen begint Diana met een variatie van ontspannende oefeningen, gericht op het soepel maken van de gewrichten en het op gang brengen van energie in de meridianen. Uiteindelijk leer je een serie samengestelde oefeningen, waarvan de basisoefening de Lift Chi Up Poor Chi Down is (LCUP).

Hierbij is het doel een uitwisseling van interne (lichaams-) Qi en externe (van buiten) Qi op gang te brengen. De Qi in het lichaam neemt hierdoor toe en gaat beter stromen en je ervaart meer rust in lichaam en geest. Het gaat niet om het neerzetten van een prestatie, maar om het plezier krijgen in het focussen op lichaam en geest.

De langzame en soepele bewegingen hebben ook een gunstige invloed op pezen, spieren en gewrichten en bloed en lymfestroom worden geactiveerd. We doen de oefeningen uit Level 1, aangevuld met delen uit Level 2.
Er zijn geen vereisten, behalve kleding waarin je gemakkelijk kan bewegen.

Iedereen is welkom.

Lestijden en data
Tweewekelijks op maandag van 16:30 – 17:45 uur
Data 16 en 30 januari, 13 en 27 februari, 13 en 27 maart, 17 april, 1 en 15 mei, 5 en 19 juni.

Daarnaast wekelijks online les vanaf 5 januari op donderdagen van 19:30 – 20:30 uur

Kosten
Pakketje van 11 lessen tot eind juni in de studio € 110,-
Proefpakket van 3 lessen € 25,-
Losse les € 12.-
Pakketje van 4 wekelijkse online lessen € 20,-

Meer info en aanmelden
dianastraten@gmail.com / 06-29208182