Recept: pompoensoep met een vurige twist

Het favoriete herfstrecept van Eefje

Ingrediënten
1 pompoen
1 kg tomaten
1 eetlepel kokosolie
1 teentje knoflook, gehakt
1 grote rode ui
1 klein rood pepertje
1 eetlepel fijngehakt citroengras
1 liter vegetarische bouillon
snufje 4 seizoenenpeper
snufje (himalaya) zout
handje pompoenpitten
verse koriander naar smaak

Bereidingswijze

    • Snijd de pompoen en de tomaten in grove stukken
    • Snijd de ui en knoflook in stukjes
    • Verhit de olie in een soeppan op laag vuur
    • Bak de pompoen, knoflook en ui tot het begint te geuren (let op dat de knoflook niet verbrandt)
    • Voeg de bouillon, pepertje en citroengras toe en breng het aan de kook. Doorkoken tot de pompoen zacht wordt
    • Tomaten ietsje later toevoegen ivm kortere kooktijd
    • Mix de soep met staafmixer tot een glad of iets grovere substantie, net wat je wilt
    • Naar smaak peper en evt. wat extra himalayazout toevoegen
    • Rooster de pompoenpitten even kort, op een hoog vuur, in een koekenpan zonder olie
    • Garneer de soep met de pompoenpitjes en wat korianderblaadjes.


    Eet smakelijk!