Kundalini yoga

groep deelnemers yoga

Kundalini yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan is een veelzijdige dynamische vorm van yoga met een krachtige en snelle werking. Een uitgekiende timing en combinatie van technieken draagt bij aan deze impact. Dynamische oefeningen, ademtechnieken, lichaam en handposities, mantras, meditaties, ontspanning maken er allemaal deel van uit.

Wat is het effect?
De effecten kunnen direct en ook bij minimale beoefening ervaren worden. Je merkt al gauw dat de oefeningen voedend en vitaliserend zijn. Dit werkt via o.a. het zenuwstelsel en het klierstelsel. De meditaties werken krachtig in op hersenen en mind. KY werkt enerzijds ontspannend en anderzijds draagt het bij aan doorzettings- en uithoudingsvermogen. Ook wordt het vermogen om je geest tot rust te brengen sterker.  De oefeningen en meditaties zijn er op gericht dat je meer controle krijgt over het denken en over emoties. Het geeft de kracht om vastzittende patronen te doorbreken. Het intuïtieve vermogen wordt gestimuleerd.

Bij meer continuïteit brengt KY langzaam en geleidelijk het bewustzijn op een nieuw plan en kom je dieper in contact komt met jouw diepste kern. Het wordt niet voor niets de yoga van het bewustzijn genoemd.

Stapje bij beetje wordt je horizon wijder doordat je jezelf op het niveau van ervaren gaat begrijpen in relatie tot het universum en de oneindigheid. Dit is merkbaar op een subtiel niveau van voelen en ervaren.

Hoe ziet een les er uit?   
Een les bestaat uit een warming up gevolgd door een Kriya.  Dit is een set met een specifiek thema bestaande uit een aantal oefeningen.  Na een diepe ontspanning, om het effect van de oefeningen goed te laten doorwerken in je lichaam, wordt een les afgesloten met een Meditatie.

Ervaring is niet nodig, een beginner kan de houdingen in zijn eigen ritme volgen en rustig opbouwen. Kundalini yoga geeft je de mogelijkheid om je eigen grenzen te voelen, te respecteren en soms er juist even overheen te gaan; je kunt vaak veel meer dan je denkt. De lessen zijn zeker niet altijd pittig, ze kunnen ook rustiger, meer meditatief van aard zijn. Met je volle aandacht aanwezig zijn, bij alles wat je doet en ervaart, is een wezenlijk onderdeel van de yoga beoefening die we doen. Meditaties uit de Kundalini yoga zijn er o.a. op gericht om je mind rustig en kalm te maken, zodat je helderder bent in je hoofd. Mantras zijn vaak onderdeel van de oefeningen en meditaties.

Maandagochtend

Laura Klinkenberg en Marijke Hulstein
9.00 – 10.15 uur      Reguliere kundalini yoga les
10.45 – 12.00 uur   Kundalini yoga gentle

Contact:
contact@lauraklinkenberg.nl