Kundalini yoga

Kundalini yoga, zoals onderwezen door Yogi Bhajan,
YOGA VAN HET BEWUSTZIJN,
is een krachtige en dynamische vorm van yoga.

groep deelnemers yoga

Kundalini is de levensenergie die in ons lichaam aanwezig is, door de yogahoudingen en meditatie kun je die laten ontwaken.

De Kundalini yoga onderwijst dat wij onszelf kunnen beleven als een complex en subtiel systeem van 10 experiëntele lichamen. Deze subtiele lichamen kunnen we telkens zoveel mogelijk in balans brengen met als doel dat wij een optimaal rijpingsproces door kunnen doormaken op fysiek, mentaal en bewustzijnsniveau. Hierbij zijn terugkerende  cycli van 7, 11 en 18 jaar te herkennen, die ons voor uitdagingen stellen.  De kriyas uit de Kundalini yoga werken hier op in.

Rooster:
Maandag 8.30-10u  meer info: Marianne van der Burgh
Maandag 10.30-12u (55+les)  meer info: Marianne van der Burgh en 55+les
Woensdag 9-10.30u meer info:  Elwira Rzewnicka
Donderdag 20-21.30u meer info:  Tessa Klomberg
(Docenten bieden onderling de mogelijkheid voor leerlingen om lessen in te halen, mocht je een keer niet kunnen op je vaste les.)

Opbouw van de les:
Een les bestaat uit een warming up gevolgd door een Kriya.  Dit is een set met een specifiek thema bestaande uit een aantal oefeningen.  Na een diepe ontspanning, om het effect van de oefeningen goed te laten doorwerken in je lichaam, wordt een les afgesloten met een Meditatie.

Ervaring is niet nodig, een beginner kan de houdingen in zijn eigen ritme volgen en rustig opbouwen. Kundalini yoga geeft je de mogelijkheid om je eigen grenzen te voelen, te respecteren en soms er juist even overheen te gaan; je kunt vaak veel meer dan je denkt. De lessen zijn zeker niet altijd pittig, ze kunnen ook rustiger, meer meditatief van aard zijn. Met je volle aandacht aanwezig zijn, bij alles wat je doet en ervaart, is een wezenlijk onderdeel van de yoga beoefening die we doen. Meditaties uit de Kundalini yoga zijn er o.a. op gericht om je mind rustig en kalm te maken, zodat je helderder bent in je hoofd. Mantras zijn vaak onderdeel van de oefeningen en meditaties.

Derde zondag van de maand Aquarian Sadhana 5.30-8u remcovogel@gmail.com