Helende Klinkers

ONTWIKKEL HET HELENDE VERMOGEN VAN JE STEM

Je kunt je scholen in het zingen van ‘helende klinkers’ door het vrij maken van je eigen stem en je bewust te worden van wat klanken teweegbrengen in het menselijk lichaam. ‘Kunnen zingen’ en kennis van de muziekleer zijn niet nodig. Het gaat vooral ook om leren luisteren: aandachtig leren luisteren naar wat er in jou speelt.

De magie ontstaat wanneer alle deelnemers ‘bij zichzelf’zijn en klank geven aan wat er gehoord wil worden. Het resultaat is niet altijd harmonisch. Wel vaak ontroerend. Ook als er pijn klonk of iets anders waar we niet blij van worden zoals onmacht; dat is deel van ons mens-zijn. Dat is het helende aspect voor jezelf.  Helend voor een groter geheel is wat ontstaat door de samenklank. De coherentie die daardoor ontstaat, die beleving van eenheid is waarom we het doen. Onze realiteit wordt als het ware organischer, meer verbonden: en hoe meer zielen zich verbonden weten, hoe meer vreugd. Dat is wat we iedere keer weer ondervinden. 

Omdat ‘in het moment zijn’ lichaamsbewustzijn vraagt, begin ik iedere bijeenkomst met oefeningen uit de Healing Tao. Voordat we gaan zingen doen we ook nog oefeningen om onze oren op te warmen.

Docente: Ingrid Beverwijk

Tijdstip: dinsdag tussen van 17.00 – 18.00 uur

Opgeven: helendeklinkers@gmail.com

Deelname: Je kunt incidenteel mee doen, een keer komen voor een proefles of je voor langere tijd verbinden. 

Kosten: € 8 per les

Meer informatie: www.helendeklinkers.nl

Heb je vragen dan graag via het contactformulier op de site of een berichtje naar: helendeklinkers@gmail.com