Rebirthing meditatie

Diepgaande, transformerende yoga uit de Kundalini Yoga Rebirthing Series van Yogi Bhajan 

De Rebirthing Series uit de Kundalini Yoga traditie zijn een reeks lezingen met meditaties met als doel om indrukken en blokkades uit het verleden te helen door middel van houdingen en ademhalingstechnieken.  Deze serie van 4 lessen richt zich op verschillende stadia van onze vroege ontwikkeling; Van de baarmoeder tot het 7de levensjaar. 
(Meer info over de Rebirthing series van Yogi Bhajan.)
Tijdens de les 2,5 uur luisteren we naar een audio opname met een lezing van Yogi Bhajan  en doen de oefeningen die horen bij het thema van die les. Omdat we lang stilzitten en diepe processes aanraken is ervaring met enige vorm van meditatie en/ of yoga vereist. 
 
“The idea of rebirthing is to release the subconscious, the storehouse of misery”
– Yogi Bhajan
Yogi Bhajan

 

Wanneer:  4 Zaterdagen:  19 oktober 2019, 23 november 2019, 8 februari 2020, 14 maart 2020

Tijdstip:  14.30 – 17.00 uur

Kosten: € 35,- voor een losse les (€ 30 voor yoga leraren en kundalini yogaopleidingen)
€ 125 voor de serie van vier (€ 105 voor leraren en studenten)

Taal:  Nederlands/ English


Aanmelden:
 
 beleefyoga.info@gmail.com
Meld je op tijd aan. 

Voorwaarden:  Omdat we lang stilzitten en diepe processen aanraken is ervaring met enige vorm van meditatie en/ of yoga vereist.

PROGRAMMA:
Zaterdag 19 oktober: Grote schoonmaak
De yogische lering is gestoeld op het principe van reïncarnatie; je ziel wordt geboren in een gezin, in een tijdsperiode en in een lichaam die jouw persoonlijke bestemming in het leven dient. De uitdagingen die het leven bied, geven je de de mogelijkheid om karma (wet van actie en reactie) om te buigen naar dharma; het leven van naar je oorspronkelijke bestemming. De eerste les van deze Rebirth serie maken we een grote schoonmaak in ons systeem om ruimte te scheppen voor onze ware identiteit, onze “Sat Nam.”
Zaterdag 23 november: Prenatale blokkades
De westerse wetenschap lijkt de yogische lering steeds meer te onderschrijven; de blauwdruk van wie jij bent, wordt gevormd tijdens de eerste
9 maanden in de baarmoeder van je moeder. Alle kwaliteiten en karakter eigenschappen maar ook angsten en afwijkingen vormen zich voordat je geboren bent. Deze les brengt ons terug naar de prenatale fase en werkt aan het losmaken van magnetische blokkades.
Zaterdag 8 februari: Vormende jaren van de jeugd
Met de rebirth technieken is het mogelijk om aan ongewenste patronen ontstaan uit de hele vroege kindertijd te werken en jouw oorspronkelijkheid ruimte te geven. We behandelen de verschillende levens cycli van de mens en besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van zelfverzekerdheid en haar ontwikkeling in de jonge jaren.
Zaterdag 14 maart: Pijn lijden of pijn leiden
Waar kom pijn en stress vandaan en waarom lijden we? Het leven is vol met pijn. Het is een essentieel onderdeel van het leven. Pijn zorgt voor beweging, voor verandering. Je lichaam heeft een automatisch signaal systeem wat stress heet en wat als ziekte wordt gezien. Maar eigenlijk is stress niet meer dan een noodsignaal. Om goed te luisteren naar het stress signaal, werken we bij deze laatste les in de Rebirthing serie aan het opschonen van ons onderbewuste denken. Deze vergaarbak van gebruikte gedachten, emoties en patronen stoort ons in het werkelijk luisteren naar ons lichaam. Het opruimen van het onderbewuste geeft helderheid, focus en bewustzijn.

 

Docente:  Ingrid Bal
Ingrid Bal is kundalini-yoga docent en postnatale doula. Ze geeft training op het gebied van postnatale zorg en kundalini yoga en geeft wekelijks yogales in haar woonplaats Geldrop. Ze is autodidact in het vak communicatie en heeft haar kennis en ervaring opgedaan als gastvrouw in de horeca en als communicatie manager in het bedrijfsleven. Ze is getrouwd, heeft twee zonen en is een gepassioneerd tuinder.   

page1image62871648

Meer info:   www.ingridbal.com