Rebirthing meditatie

Diepgaande, transformerende yoga uit de Kundalini Yoga Rebirthing Series van Yogi Bhajan 

De Rebirthing Series uit de Kundalini Yoga traditie zijn een reeks lezingen met meditaties met als doel om indrukken en blokkades uit het verleden te helen door middel van houdingen en ademhalingstechnieken.  Deze serie van 4 lessen richt zich op verschillende stadia van onze vroege ontwikkeling; Van de baarmoeder tot het 7de levensjaar. 
(Meer info over de Rebirthing series van Yogi Bhajan.)
 
“The idea of rebirthing is to release the subconscious, the storehouse of misery”
– Yogi Bhajan
Yogi Bhajan

 

Wanneer:  laatste van de vier sessies op 5 juli 2020 en ONLINE

Tijdstip: 14h30 tot 16h30

Kosten: € 30,- voor een losse les (€ 25,- voor yoga leraren en kundalini yogaopleidingen)

Taal:  Nederlands/ English

Aanmelden en info:  www.ingridbal.com
charankamalkaur@ingridbal.com

Voorwaarden:  Omdat we lang stilzitten en diepe processen aanraken is ervaring met enige vorm van meditatie en/ of yoga vereist.

PROGRAMMA:
Zaterdag 5 juli: Pijn lijden of pijn leiden

De enige echte uitdaging in deze tijd is wat in de Kundalini Yoga tradition de ‘Cold Depression’ wordt genoemd. Het is een staat van verlamming van de geest waar niks er meer echt toe doet. Je ben afgesloten van de ziel en reageert louter nog reactief op wat er om je heen gebeurd. Er is een prachtige beeldspraak die in de Upanishads te lezen is, waarmee deze tijdsperiode, de Kali Yuga, wordt aangegeven als een wagen met krijger erop die met drie van de vier wielen in de modder vastzit. Anders dan de tijden hiervoor, zegt dit oude Vedische geschrift, waarbij alle wielen, een of twee vastzaten.
In een samenleving waar angst voor het virus een blijvende plaats in ons leven neemt, of we het willen of niet, er heerst om ons heen een hoog niveau van stress, pijn en depressie. Dat wisten we al en wordt tijdens de afgelopen maanden alleen maar duidelijker. De yoga, ademhalingstechnieken, mantra’s zingen en meditatie die we beoefenen is een manier om de pijn die we soms fysiek moeten simuleren, in goede banen te leiden. We leren er mee omgaan zodat als we in een moeilijke situatie zitten, of iemand in onze omgeving zien leiden, met eenvoudige technieken als adem, zang of een ‘aligned’ houding weer terug kunnen brengen naar de eigen bron
De Rebirthing les heet Unloading your pain & fear. Ik geef tijdens de les geen video of audio opname van Yogi Bhajan meer, maar gebruik wel de gong opname voor de meditatie. Sommige van jullie hadden al betaald als serie lessen in Nijmegen en ik zal de dagen ervoor een linkje sturen naar de Zoom les. Ik neem de les ook op zodat, mocht je toch niet kunnen, de les erna kunt inhalen. Het is helaas niet mogelijkheid om de lessen terugbetaalt te krijgen.

 

Docente:  Ingrid Bal
Ingrid Bal is kundalini-yoga docent en postnatale doula. Ze geeft training op het gebied van postnatale zorg en kundalini yoga en geeft wekelijks yogales in haar woonplaats Geldrop. Ze is autodidact in het vak communicatie en heeft haar kennis en ervaring opgedaan als gastvrouw in de horeca en als communicatie manager in het bedrijfsleven. Ze is getrouwd, heeft twee zonen en is een gepassioneerd tuinder.   

page1image62871648