Diana Straten

Diana Straten geeft bij Anahata lessen in Zhineng Qigong, meditatie in beweging

“Het bijzondere van Zhineng voor mij is, dat ik steeds beter leer focussen en daarbij tegelijkertijd mijn lichaam train. Tijdens de oefeningen raak ik helemaal in het hier en nu, ik ervaar meer rust en ik voel mijn lichaam beter. Daarnaast ga ik me steeds meer onderdeel voelen van de natuur en het grote geheel, het Universum. Ik vind het heerlijk om dit samen met anderen te oefenen en te delen.”

Ruim 25 jaar heb ik yogalessen gevolgd, waarvan de laatste jaren de Critical Alignment methode.

In 2015 maakte ik voor het eerst kennis met Zhineng Qigong tijdens een Vipassana retraite bij Shanga Metta. Daar werd de ochtend gestart met de Lift Chi Up Poor Chi Down, de basisoefening uit de Zhineng Qigong. Deze oefening raakte mij en ik ben toen gaan zoeken naar meer informatie hierover.

Uiteindelijk heb gekozen voor de opleiding docent Zhineng Qigong (Level 1) aan de Academie voor Chinese geneeswijze Qing-Bai. Deze opleiding was een schot in de roos, ik ben meteen gestart met het geven van lessen in Amsterdam (waar ik woon) en in Nijmegen (waar ik ben geboren).

Ik ben verbonden aan het Zhigong Instituut Nederland en volg regelmatig workshops van de Chinese leraren Liu (Health Gong), Li Hongshi (Level 2), Xie en Ning (medische Qigong). Daarnaast laat ik me inspireren door regelmatig te trainen bij het Chineng Instituut en het Zhigong Instituut Nederland.