Zomeryoga

Klachtensensitieve Yoga & Meditatie
met Marianne & Gerda

Yogahoudingen in Anahata studio

Misschien wil je graag aandacht besteden aan het contact met je lichaam, maar merk je dat een gewone yoga les voor jou (nu) niet past omdat je het als onprettig of te heftig ervaart. In deze lessen kun je in je eigen tempo werken. De oefeningen helpen je in verbinding te komen met wat je ervaart en voelt zonder te forceren of overspoeld te raken. Zij dragen bij aan meer vertrouwen in het zelfherstellende vermogen van je lichaam. Ook werken we toe naar het vergroten van weerbaarheid. We maken hiervoor gebruik van ademhalingsoefeningen, rustige, ritmische bewegingen, aardingsoefeningen en andere meditatieve technieken. Er is veel ruimte om ontspanning te vinden.

Data en tijd
12, 19 juli en 16, 23, 30 augustus (dinsdagen) van 15:45 tot 17:30.
Kosten
€ 100,- (normaal tarief) of € 75,- (verlaagd tarief, voor mensen met lager inkomen). Maak zelf de keuze die bij je past.
Aanmelden
suniai.info@gmail.com of yogahartnijmegen@gmail.com


Helende yogacirkels met Marijke & Eefje

In de zomer zijn er ook een tweetal helende yoga cirkels, oftewel workshops met yoga, meditatie en samenzijn. De helende cirkels zijn toegangelijk voor iedereen die zich daartoe geroepen voelt en bieden een mogelijkheid om dieper te ontspannen in je lichaam door middel van (zachte) bewegingen, houdingen en meditatieve ontspannings- en ademtechnieken en klank. Samenzijn, kleine rituelen en helende technieken bieden ondersteuning om dieper te verbinden met je hart. Als het weer het toelaat, vinden de cirkels plaats op een natuurlocatie nabij Nijmegen.

Data en tijd
3 juli en 28 augustus (zondagen) van 09:30 tot tot 11:30.
Kosten
€ 25,- per keer
Aanmelden
e.janssen.info@gmail.com of marijke_mh@hotmail.com


Kundalini Yoga Buiten met Marieke


Het kan weer met dit mooie weer, buitenyoga! In de maand augustus geeft Marieke op de woensdagochtend Kundalini Yoga in het Goffertpark. Door te starten met Yoga, ga je energiek en ontspannen je dag in. We starten met rustige opwarmoefeningen en pranayama, de oefeningen van de sets zijn afwisselend, soms intens en dan weer rustig, we sluiten altijd af met een ontspanning. Kom het maar eens uitproberen. Ervaring met Kundalini Yoga is niet nodig, iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. Neem je eigen matje mee, water en iets warms om je toe te dekken bij de ontspanning. Bij slecht weer gaat de les door binnen bij Anahata. (uitgezonderd 24 aug)

Data en tijd
3, 10, 17 en 24 augustus (woensdagen) van 09:00 tot 10:15.
Kosten
Losse les € 9 / vier lessen € 30
Aanmelden
marieke@beleefyoga.nl


 Zomeryoga met Caroline


In deze lessen worden asana’s afgewisseld met visualisatie, meditatie, ademhalings- en concentratieoefeningen. Caroline geeft een zachte vorm van yoga, waarbij zij je uitnodigt om doelgericht aandacht te geven aan wat zich op dit moment voordoet. Zonder daar een oordeel over te hebben. Het bewustzijn wat dan ontstaat is mindfulness.

Door het doen van Yoga leer je je bewust te worden van de verbinding die bestaat tussen de mind, het lichaam en de adem. Je creëert helderheid en rust in je hoofd en wordt je gewaar van je lichaam als geheel. Je gaat van doe-modus naar de Zijn-modus. Deze lessen wordt steeds opgebouwd rond een thema. Je bent harte uitgenodigd om mee te doen.

Data en tijd
31 augustus en 7 september van 10:15 tot 11:30
Kosten
Op donatiebasis
Aanmelden
caro-lien@ziggo.nl