Yoga Detox Weken 2024

Schud de winter van je af, reset je lichaam en geest en doe mee met de
Yoga Detox Weken van zondag 10 maart t/m zondag 31 maart. 

Een krachtig en helend yogisch detoxdieet om energiek, vitaal & helder van geest te worden. 

Wat is het precies en hoe werkt het?

De detoxweken staan in het teken van ontgiften, loslaten, bezinnen en opladen met nieuwe energie. Een lenteschoonmaak voor je lichaam en geest. Het programma bestaat een voorbereidings-/of afbouwweek waarbij je ongezonde eet- en leefstijl gewoontes langzaam afbouwt, vervolgens een detoxweek waarbij je je lichaam zuivert met een ayurvedisch, groen, monodieet en daarna een opbouwweek waarin je weer langzaam kunt kiezen welke eet-en leefstijl gewoontes je weer wilt oppakken.

In de detoxweek eet je dus alles wat groen is. Denk o.a. aan broccoli, spruiten, erwten, mungbonen, spinazie, asperges, groene olijven, avocado etc. aangevuld met olie, ghee, zaden en noten. Je kunt salades maken, soepen, gestoomde groenten, burgers en nog veel meer. Het is een heerlijke en gezonde vorm van detoxen en kan een mooie start zijn van een verandering in je leefstijl- en eetgewoontes, doordat je ervaart hoe zuiverend en prettig het is voor je lichaam. Het fijne aan het ayurvedische groene monodieet is dat er heel veel variatie mogelijk is en dat je zoveel mag eten als je wilt. Het is een licht verteerbaar dieet waardoor je spijsverteringssysteem minimaal wordt belast. Je drinkt daarnaast veel water om het ontgiftingsproces te faciliteren. Daarnaast wordt je tijdens de detoxweken ondersteunt met veel yoga, tips en workshops om je hele lichaam en geest optimaal te reinigen. Ook als je niet mee wilt doen aan alle onderdelen kan het programma al heel veel voor je betekenen.

Voordelen van het programma

 • Groen is de kleur van het hartchakra, het dieet opent je hart, verlicht je geest en geeft helderheid en nieuwe inzichten.
 • Het helpt je om een nieuwe frisse lentestart te maken en spanning, angst en ‘oude’ balast of patronen los te laten. Het is een reset voor je lichaam en geest en een detox op alle niveaus.
 • De extra inname van bladgroen (chlorofyl) maakt dat je meer zuurstof opneemt, waardoor je je fitter gaat voelen.
 • Bladgroen (chlorofyl) ontgift en ontslankt. Het bindt aan zware metalen en afvalstoffen en zorgt dat je deze makkelijker kunt loslaten. Het is een gezonde manier om zonder hongergevoel een paar kilo af te vallen.
 • Groene groentes zitten barstensvol met vitaminen en mineralen zoals Vitamine A, C, K, ijzer en magnesium. Deze zijn betrokken bij bijna alle processen in je lichaam en door de stress van de maatschappij hebben we vaak een tekort. Je voelt je hierdoor energieker, lichter en je huid wordt stralend schoon.
 • Het dieet werkt ontslijmend en ontzurend voor je lichaam. Het is een weldaad voor je spijsverteringsstelsel en helpt o.a. bij reumatische klachten, darmklachten, vermoeidheid, zorgt voor een lager cholesterol, een stabiele suikerspiegel en helpt ontstekingen te verhelpen.
 • Groen is de kleur van het hartchakra, het opent je hart en geeft vaak heldere nieuwe inzichten.
 • Het dieet werkt ontspannend, je wordt creatief met het bereiden van je maaltijden en leefstijl en je komt er weer lichter en schoner uit.

Wat krijg je als je meedoet aan de detoxweken?

2 Online & 2 Live Sessies ter ondersteuning van de detoxweken op:

 • Maandagavond 11 maart: Kick off 20-21 uur online introductie van het programma
 • Zondagochtend 17 maart: Detox Sadhana & Opstart groene week van 8 – 10 uur live
 • Woensdagavond 20 maart: Support & Sharing online 20 -21 uur
 • Zondagochtend 24 maart: Breathwork & Release workshop van 9.30-11.30 live

Je ontvangt een E-book: met uitleg over het programma, heerlijke yogische groene recepten, tips en ondersteunende meditaties en oefeningen voor thuis.

Je kunt deelnemen aan een online community: waarin we elkaar ondersteunen, ervaringen delen en kunnen inspireren met tips.

Yogalessen in het teken van detox: Tijdens deze weken wordt er bij alle yogalessen in Anahata aandacht besteed aan het thema detoxen.

Extra Yogalessen Er zijn extra yogalessen te volgen in de detoxweken bij alle yogadocenten van Anahata voor 5,- per extra les, aanmelden bij de desbetreffende docent. 

 • Wil je meedoen? Meld je snel aan.

Early Bird voor cursisten Anahata: 69,- euro voor het hele programma.
Aanmelden vóór 21 februari via de mail: marijke_mh@hotmail.com.

Voor NIET cursisten en na 21 februari, kost het hele programma: 85,- euro

Doe je niet mee met het hele programma, maar wil je wel meedoen met 1 van de workshops, dan betaal je 25,- euro per workshop voor cursisten van Anahata/ voor NIET cursisten 30,- euro.