Marijke Hulstein

Kundalini Yoga & Helende Yoga Cirkels

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen? Wat betekent yoga voor jou?
Al op jonge leeftijd kwam yoga in mijn leven. Ik herinner mij mijn eerste les nog als de dag van gisteren. Het voelde als thuiskomen, met een verlangen naar meer. Ik zat niet direct wekelijks op de mat, maar ging verder op ontdekkingsreis. Ik volgde trainingen en retraites in lichaamswerk en innerlijk leiderschap. Ook persoonlijke ervaringen in mijn leven brachten mij verder op de reis naar binnen. Yoga bleef terugkomen en voelde als een natuurlijk anker om dicht bij mijzelf te blijven.

Na verschillende vormen van yoga beoefend te hebben, maakte ik een aantal jaar geleden kennis met Kundalini Yoga. Ik werd direct gegrepen door de kracht en diepte van deze yogavorm. Yoga betekent voor mij; het leven voluit durven ervaren, met alles wat daarbij hoort. Het geeft mij fysiek- en mentale kracht, energie en vitaliteit. Het maakt mij bewust van mijn gevoelens en verlangens en het geeft mij de moed en durf om mijn eigen leven vorm te geven op mijn eigen unieke manier!

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten
meegeven?
Mijn yogalessen zijn erop gericht je steeds bewuster te worden van jezelf, je lichaam, je kracht en je oneindige mogelijkheden. Mijn lessen zijn variërend van uitdagend, transformerend, tot diep ontspannend.
Een Kundalini Yoga les bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van dynamische oefeningen en adem), ontspanning, klank en meditatie. Elke les werken we aan een specifiek thema.

The most important thing in Kundalini is your experience
It goes right to your heart
No words can replace your experience
– Yogi Bhajan-

Wat doe je naast yoga?
Naast mijn activiteiten als yogadocent geef ik momenteel les bij de opleiding HBO -Verpleegkunde. Van beroep ben ik Verpleegkundige en
Gezondheidswetenschapper. Ik heb ruim 15 jaar ervaring in de gezondheidszorg en ben vooral gespecialiseerd in de Geestelijke gezondheidszorg, ACT en Mindfulness. Deze kennis en ervaring neem ik mee in mijn lessen, retraites en individuele Yoga-coaching, die ik ook aanbied. In de yoga komt mijn passie voor gezondheid, (levens)energie en bewustzijn samen.

Kundalini Yogalessen
Maandagochtenden i.s.m. docente Laura Klinkenberg. Zie lesrooster.

Helende Yoga Cirkels
https://anahatanijmegen.nl/maandelijkse-helende-yogacirkel/

Contact
Voor aanmelden groepslessen, individuele sessies (yoga, coaching en lichaamswerk) en aanvragen van workshops of andere vragen:
Marijke_mh@hotmail.com of bel 06-41767737