Individueel traject – Kanker & Chronische Ziekte

Wanneer kanker is geconstateerd, kan de betekenis van yoga & meditatie gevonden worden in het helpen weer contact te maken met het lichaam, te leren voelen wat het lichaam nodig heeft en de wervelingen van de geest stil te leggen. Yoga & Meditatie leert ons (weer) verbinding te maken met onze innerlijke kracht en wijsheid. Yoga is een instrument om verbinding te zoeken, evenwicht tussen twee uitersten. In geval van kanker bijv. tussen leven en dood, gezondheid en ziekte, inspanning en ontspanning, zwaarte en lichtheid, boosheid en blijheid, angst en vertrouwen, vermoeidheid en vitaliteit. Door weer te leren voelen, komen we dichter bij de essentie om balans te vinden. Hierdoor kan balans ontstaan op fysiek, mentaal en energetisch niveau in ons lichaam.

Afhankelijk van de situatie werken wij met zachte yoga bewegingen en houdingen, kalmerende ademtechnieken, mindfulness en meditatie oefeningen, compassie oefeningen, diepe ontspanningstechnieken zoals Yoga Nidra, helende klanken en visualisaties.

Alle oefeningen zijn erop gericht het Zelf-Herstellend vermogen van de mens te versterken en gezondheids- en psychische klachten te verminderen. Het traject is geen vervanging voor medische behandelingen, maar kan hier wel een weldadige aanvulling op zijn.

Indien gewenst komen wij bij u thuis of op locatie voor de begeleiding.