Individueel traject – Adem & Ontspanning

Dit is een vorm van individuele begeleiding, gericht op adem en ontspanning. De begeleiding maakt je bewust van de manier waarop jij ademt en hoe je daar sturing aan kunt geven. Je leert veel over het belang en de werking van de adem en oefent met verschillende adem- en ontspanningstechnieken.

Veel mensen ademen oppervlakkig en gebruiken maar 30% van hun longcapaciteit. Met als gevolg: onvoldoende zuurstof. Je voelt je sneller futloos, krijgt last van hoofdpijn en bent eerder vatbaar voor ziekten. Door je adem te trainen, vergroot je je longcapaciteit. Daardoor verbetert je energieniveau en kun je je makkelijker ontspannen.

Dit traject is o.a. geschikt als je last hebt van hyperventilatie en kortademigheid of long Covid klachten. Ook als je bijvoorbeeld last hebt van stress of lichamelijke klachten. Dan kan het helpen om meer effectieve adem- en ontspanningstechnieken te leren. Een gezonde adem brengt rust en stabiliteit in je lijf én in je hoofd.

In persoonlijke sessies word je je bewust van de manier waarop jij ademt en leer je hoe je die manier van ademen effectief kunt veranderen. Je oefent o.a. met de buik-, middenrif- en borstadem en maakt kennis met de verschillen en effecten. Met de geleerde adem- en ontspanningstechnieken kun je thuis aan de slag. Bij regelmatig oefenen ga je al snel het effect voelen.