Groene Dieet

VOEDSEL ALS MEDICIJN

7 dagen lang eet en drink je alleen groene producten. Vooral gerechten met veel groene groente en groen fruit. Denk bijvoorbeeld aan groene asperges, broccoli, boontjes, avocado’s, kiwi’s, peren en groene druiven en alle appels. Maar ook zijn bijvoorbeeld olijven, mungbonen en pistache noten en pompoenpitten in kleine mate toegestaan. Kruidenthee en groene thee passen o.a. in het dieet.

Het lichaam gaat meer zuurstof opnemen door het chlorofylrijke voedsel en krijgt meer rust. Dit dieet is gericht op veilig ontgiften en het op doen van nieuwe energie. Dit past heel mooi in de lente en sluit aan bij wat ons lichaam in dit jaargetijde doet.

Het dieet heeft een heilzame werking op veel lichamelijke klachten, (chronische) vermoeidheid en gebrek aan energie. Het  kan ook helpen wanneer je wilt afvallen en/of je eetwijze wilt veranderen.

Daarnaast ga je ook psychisch en geestelijk ‘lichter’, helderder en meer ontspannen voelen. Je kunt langer doorgaan met het groene dieet als het je goed bevalt. Het dieet is makkelijk in te passen in het dagelijks leven.

De opbouwfase en afbouwfase verdienen aandacht als je optimale resultaten wilt bereiken.

Het helpt enorm, wanneer je tijdens het dieet extra aandacht hebt voor je lichaam door rust in te plannen, geregeld yoga en meditatie te doen en de buitenlucht in te gaan. je ondersteunt en versnelt hiermee het ontgiftingsproces en maakt ruimte voor de subtiele veranderingen in je bewustzijn.

Samen met anderen een week het groene dieet volgen is voor veel mensen erg ondersteunend, plezierig en inspirerend.

Anahata organiseert elk jaar een groene detox week in het voorjaar met veel leuke lessen en informatieve momenten.

Meer recepten en oefeningen en meer info vind je in het onderstaande boek van Christine Michon: