Kundalini yoga Breathwalk

BREATHWALK is een ingenieuze en heel toegankelijke techniek uit de Kundalini Yoga traditie. Uit de naam kun je al opmaken dat de adem en het lopen hierbij van belang zijn. Daarnaast is het ook een vorm van yoga en  meditatie beoefenen in de vrije natuur. Het maakt ons mentaal en fysiek fit en beïnvloedt ook allerlei klachten positief.  De effecten neem je de hele dag met je mee.

BREATHWALK brengt ons terug bij onze aangeboren vitaliteit, de hoogste kwaliteit van energie in ons.  We ervaren dan dat alle onderdelen van lijf en geest in harmonie en balans functioneren.  Alles lijkt dan soepel en vanzelf te gaan.  Brengt je “in de flow ”.

BREATHWALK zorgt er onder andere voor dat we ons meer open en in verbinding voelen en een ontspannen vorm van concentratie en helderheid ervaren. Door de hoge druk die de meeste van ons dagelijks ervaren raken we immers regelmatig het contact met onze vitaliteit  kwijt en zijn we na de dagelijkse adrenalinerush vaak vermoeid en in ons zelf gekeerd.

Tijdens BREATHWALK worden specifieke patronen van ademen afgestemd op de ritmische beweging van lopen. Meditatieve aandacht versterkt het effect.  Aandacht gaat ook uit naar het vinden van de juiste houding bij het lopen.

Opbouw Breathwalk:
Breathwalk wordt opgebouwd in 5 fasen.
Awaken fase:  Warming up voor de adem en het lichaam met speciaal gekozen doelstellingen.
Align fase: Een bewust link maken met lichaam en geest o.a. door aandacht aan de houding en de chakra punten te geven.
Vitalize fase: Lopen met ademritmes naar keuze die passen bij innerlijke ritmen van ons lichaam. Deze worden afgewisseld met ontspannen lopen. Dit schudt het lichaam helemaal wakker en brengt vastgelopen energie in beweging. Energie wordt opgebouwd door een pendelprincipe.
Balance fase: Kwaliteit van de aandacht van naar binnen naar buiten verschuiven.
Integrate fase: Middels het gebruik van technieken naar keuze is de laatste stap gericht op het  bewust bewust worden. Deze technieken zijn gericht op het sturen van onze geest en onze aandacht en worden Innerwalk genoemd.

Voor wie?
Iedereen kan op zijn eigen wijze aansluiting vinden bij de oefeningen. Het gaat niet om prestaties leveren.

Wanneer?
In de maand juli op maandagochtend.
Start op 13 juli

Docent:  Marianne van der Burgh.

Tijd:  11.00 tot 12.15 uur

Aanmelding: Graag van te voren aanmelden via beleefyoga.info@gmail.com

Plaats:  We verzamelen aan de overkant van de weg bij bushalte Dekkerswald gelegen aan de Nijmeegse Baan tussen de Heilige Landstichting en Groesbeek. Hier lopen we zo een prachtig bosgebied in. 

Bereikbaarheid:
Met de bus:
Lijn 5 vertrekt van het station centraal ieder kwartier naar Groesbeek afwisselend met einddoel Bredeweg of De Horst. De bus rijdt in een vlot tempo in 15 minuten via de Groesbeekse weg die verandert in de Nijmeegse baan langs Universitair Longcentrum Dekkerswald. Aankomst bus 10.55 uur.
Met de auto:
Volg vanuit Nijmegen de Groesbeekseweg en vervolgens de Nijmeegse baan richting Groesbeek. Parkeren bij Dekkerswald is gratis.

Kosten:  € 12,- per keer.  Ik stuur je een tikkie, zodra je je hebt aangemeld.

Weersomstandigheden:
De Breathwalk zal afgelast worden wanneer het (hard )regent.  Je krijgt dan op tijd een mailbericht. Eventueel kun je ook een telefoonnummer doorgeven.

Kleding:
Gemakkelijk zittende kleding.  Het liefst draag je soepel schoeisel, afhankelijk van de weersomstandigheden. ( Een sportschoen is bijvoorbeeld fijn.)