Eefje Janssen

“Ik ben Eefje Janssen, opgeleid in India en Nederland als meditatie begeleider en gepassioneerd over bewust in het leven staan en de rol die meditatie daarbij kan spelen. Toen ik vele jaren geleden begon met mediteren, wist ik meteen dat ik dit nodig had om mijn leven positief te veranderen.

Het geven van meditatielessen betekent voor mij doen waar mijn hart ligt. Helemaal mezelf zijn en datgene delen waar ik blij van word. Heel bijzonder, maar tegelijkertijd ook heel gewoon. Waarom zijn we hier anders gekomen?

Ik word in mijn leven en lessen geïnspireerd door velen. De grootste inspiratiebron voor de lessen zoals ik die nu geef, is William Yang, een man die mij op onnavolgbare wijze in contact bracht en brengt met mijn eigen kern. Ik  draag graag mijn deel bij door de oefeningen – zoals ik die van hem leer(de) en die mij nog dagelijks helpen –  met jullie te delen op een directe en ervaringsgerichte manier.

Op mijn omzwervingen over de wereld kwam ik in contact met wijze en minder wijze mensen uit allerlei culturen en geloofssystemen. Dit varieert van boeddhistische monniken en nonnen in Nepal tot Joodse families in Engeland en alles daartussen in. Van hen leerde ik dat we allemaal gewoon mensen zijn, die allemaal hetzelfde willen; gelukkig zijn. Hoe dat geluk eruit ziet, daar verschillen de meningen over en is wat mij betreft niet zo belangrijk. Uitgangspunt in mijn leven en lessen is dat geluk altijd beschikbaar is.

Naast dit alles voel ik mij ook nauw verbonden met de wijsheid vanuit de advaita vedanta, die in de huidige tijd wordt onderwezen door mensen als Mooji, Gangaji, Rupert Spira en Eckhart Tolle. Deze wijsheid werkt altijd op een indirecte en soms ook op een directe manier door in mijn lessen. De belangrijkste boodschap van deze stroming is om gewoon jezelf te zijn, zonder allerlei uiterlijke versiering en ideeën over jezelf. Wat is er fijner dan dat?”

Kom het zelf ervaren:
Groepslessen  dinsdag van 20:00 – 21.00 uur.

Privé lessen op aanvraag.
Tevens mogelijkheden voor individuele begeleiding bij helingsproces, bedrijfsyoga of workshops op aanvraag.

Voor meer informatie over mij en mijn activiteiten:
www.ejansseninfo.com
e.janssen.info@gmail.com

Eefje organiseert ook de  Open meditatie uren – Stadsverlichting   en Helende Yoga Cirkels bij Anahata.