Vinyasa yoga oefengroep

Vol hoofd na een drukke werkweek of gewoon zin in ontspanning? Dan is Vinyasa flow yoga misschien iets voor jou.

“Hi! Ik ben Esther Stapelbroek. Ongeveer vijf jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Waar ik begon met de focus op het goed uitvoeren van de houdingen kwam ik er al snel achter dat yoga veel meer is dan dat. Yoga heeft mij rust, ruimte en nieuwe inzichten gegeven. Elke keer dienen er zich andere dingen aan en ik blijf leren als ik op de mat sta. Deze manier van leren en dit proces intrigeert mij enorm en daarom besloot ik vorig jaar mijn baan op te zeggen en naar India te vertrekken voor een opleiding tot yogadocente. Inmiddels mag ik mijzelf Vinyasa flow yogadocente noemen en ben ik er klaar voor om mijn passie met anderen te delen. “

Vinyasa yoga  is een dynamische vorm van yoga. Het staat ook wel bekend als flow yoga. Een flow bestaat uit bepaalde houdingen gekoppeld aan de beweging van de ademhaling. Zonnegroeten vormen de basis binnen de les. Dit zijn een vaste reeks houdingen die door de les heen terugkomen en worden afgewisseld met andere houdingen.

Vinyasa yoga heeft een positief effect op lichaam en geest. Het is een meer actieve vorm van yoga waarbij warmte in de spieren ontstaat, spierkracht en flexibiliteit toeneemt, spierklachten kunnen worden voorkomen, verminderen of verdwijnen en afvalstoffen worden afgevoerd door zweten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen en meditatie. Een goede ademhaling en meditatie zal voor meer rust, ontspanning en energie zorgen.

Tijdens mijn Vinyasa lessen maak ik gebruik van muziek. Dit geeft een extra dimensie aan de les. Het kan helpen om emoties kracht bij zetten of te zorgen voor een diepere ontspanning.

Het maakt niet uit of je al ervaring met yoga hebt of niet. In de les geef ik opties wat betreft de houdingen voor zowel beginners als gevorderden. Zo past het voor iedereen

Contact/opgeven: e.stapelbroek@gmail.com